Meretek Values

Kierrätys

Tunnemme ja kannamme vastuuta yhteisestä ympäristöstämme. Toimintaamme ohjaa voimakkaasti vastuu ympäristömme suojelemisesta raaka-aineita, komponentteja ja osia kierrättäen sekä ammattimaisesti käytöstä poistaen. Meretek noudattaa toiminnassaan romuautodirektiiviä.

Ajoneuvojen osien uudelleen käyttö ei ole uusia asia – sen sijaan toimintatapamme on. Purettavaksi tuleva ajoneuvo ei välttämättä ole elinkaarensa lopussa. Se saattaa olla uutena kolaroitu tai kyseiselle ajoneuvolle ei esimerkiksi löydy jälkimarkkinoita - kansainvälisestikään. Ajoneuvon taustasta riippumatta, kierrätämme siitä suoraan laatutakuutamme vastaavat osat. Sen lisäksi lähetämme siitä paljon osia tehdaskunnostukseen (mm. starttimoottorit, laturit, kompressorit, ym.). Näin nostamme merkittävästi ajoneuvo-osien kierrätysastetta ja toisaalta voimme vakuuttaa asiakkaamme tarjoamiemme osien laadusta.

Toimintamallimme ja vastuullisuutemme ei rajoitu purkuajoneuvoihin ja niistä saataviin, uusiokäyttöä odottaviin osiin. Otamme vastaan myös asiakkaidemme ns. romuosat ja toimitamme ne ammattimaisesti kiertotalouskumppaneillemme raaka-aineiksi. Täten pyrimme kaikin keinoin huolehtimaan siitä, että kaikki se, mikä vielä joitakin vuosia sitten miellettiin romuksi, päätyisi hyötykäyttöön. Liiketoimintamme on siis päivittäisiä tekoja ympäristömme säilyttämiseksi elinvoimaisena meille kaikille – ja jälkeläisillemmekin.